Stralen op locatie - Mobiel zandstralen - Gebinten stralen - Trap zandstralen.

Welkom bij Straalbedrijf BOLL gevestigd in Enschede.

Specialist in het stralen / luchtgommen van hout op locatie, en werkzaam door heel Nederland.
Bij ons in de werkplaats in Enschede stralen we houten meubels en balken tot 6 meter lang.


Hebben wij uw interesse gewekt?

En bent u geïnteresseerd in onze diensten?

U kunt dan rechts onder op de "Whats app" knop klikken, Via deze knop kunt u een gesprek met ons starten via uw telefoon, In dit gesprek mag u een aantal foto's plaatsen van wat er precies gestraald moet worden.
Na het aanleveren van alle informatie krijgt u van ons binnen 24 uur een vrijblijvende offerte op maat.

Telefonisch bereikbaar tot 19:30 : 0616433868


Houten gebinten en balken stralen tijdens uw bouwproject.

U bent begonnen met de verbouwing/restauratie van uw woonboerderij, Tijdens deze verbouwing komt u er achter dat het eigenlijk wel heel erg gaaf zal zijn, om de oude gebinten weer in zijn originele hout kleur te herstellen.

Wij van Straalbedrijf BOLL zijn gespecialiseerd in het zandstralen van houten objecten, zowel bij ons in de werkplaats als op locatie door heel Nederland, uw houten constructie is bij ons dan ook in goede handen.

Welke soorten gebinten zijn er? Het meest voorkomend is Eiken hout, echter in boerderijen die net iets minder oud zijn, is er vaak met Grenen of Sparren houten gebinten gewerkt.
Deze gebinten zijn vaak al meer dan 100 jaar oud, De gebinten zijn in de loop der jaren aardig versmeerd geraakt, of in sommige gevallen zijn de houten balken Gebeitst, Gelakt, of met Boenwas behandeld,  in het ergste geval zijn ze geschilderd met verf.

Tot hoever kunnen wij de balken schoon krijgen? Eigenlijk alles wat oppervlakkig is kunnen wij er weer vanaf stralen waardoor de balken er weer een stuk frisser en lichter uit zien, Beits en Lak stralen wij er in de meeste gevallen zonder problemen vanaf, Verf is een stuk lastiger dit kan wel maar hier gaat meer tijd in zitten en er blijven vaal wel kleine restjes verf achter ten opzichte van het andere straalwerk.

Waarom uw gebinten zandstralen? Nadat deze zijn gestraald heeft u een prachtig authentiek element terug in uw woonboerderij, en dit wordt echt het pronkstuk van uw droomhuis.Nieuwe eiken gebinten en vloerbalken schoon stralen.

Tijdens de bouw van het gebintwerk regent het nog wel eens in Nederland, door deze regen komen er vaak lelijke watervlekken in het hout terecht, deze vochtkringen kunnen wij er goed uit stralen.

Of heeft u lelijke zwarte vlekken in het eiken hout?

Deze zwarte strepen zijn afkomstig van de metalen lepels van de heftruck of van de metalen kettingen die zijn gebruikt tijdens de bouw van het gebintwerk, in eikenhout zit looizuur, als ijzer in aanraking komt met eiken hout, dan komt er een natuurlijke chemische reactie wat resulteert in deze lelijke zwarte vlekken.
Na het zandstralen zijn bijna alle watervlekken, vervuilingen en de meeste metaal strepen grotendeels uit het eikenhout verwijderd.


Rijksmonument in Utrecht 


Trap stralen op locatie.

Wij zandstralen alleen trappen op locatie indien u met een grote verbouwing bezig bent, woont u in de woning dan is het niet handig dat een trap wordt gezandstraald, bij het zandstralen komt veel stof vrij en dit is niet handig als u in de woning woont.

De meeste trappen zijn demonteerbaar deze kunnen in Enschede bij ons in de werkplaats gestraald worden, dit scheelt een bult stof in de woning.

Is de trap niet demonteerbaar dan zal die inderdaad op locatie gestraald moeten worden, het is heel belangrijk dat de ruimtes naast de trap volledig stofdicht worden afgeplakt , zodat niet alle stof richting de andere kamers trekt, Het afplakken moet u zelf doen.
Wat kunnen wij eraf stralen, eigenlijk elke Beits en Meubellak moet er af kunnen, Echter een trap wat geschilderd is in kleur stralen wij liever niet.
Bij het zandstralen zal er een beetje hout uit de nerf verdwijnen dit geeft een mooi robuust resultaat, Echter als de nerf te diep wordt dan is dat onhandig, Bij een trap die geschilderd is in verf wordt de nerf vaak wat dieper.

Hoelang duurt het zandstralen van een trap op locatie? Wij proberen de werkzaamheden binnen 1 dag klaar te hebben mits u alles goed heeft afgeplakt, kleinere onderdelen waar wij niet goed bij kunnen komen zoals, leuningen en balustrades stralen we liever in de werkplaats, hier kunnen wij veel nauwkeuriger werken dit scheelt u uiteindelijk weer tijd in het schuren

afgeplaktGevel stralen.

Heeft u een vraag over het stralen van de gevel van uw woning neemt u dan eerst telefonisch contact met ons op.


Voor een vrijblijvende offerte gaat u verder naar de contact pagina.